ESSI

 

 

ESSIN ELÄMÄN ENSIMMÄISET KAHDEKSAN VIIKKOA

 

Essi syntyi 7.4.2005 vom Kindberger Wappen -kennelissä Itävallan Steiermarkissa. Essin emä oli Zita vom Hertener Wappen ja isä Odin von Medilica. Essillä on yksi sisko, Diana ja yksi veli, Duffy.

 

Essin kasvattajan, Karin Hüppen jalostustyön tavoitteena on kasvattaa rottweilereita, joita kuvaa kolme sanaa: "arbeitsfreudig, freundlich und temperamentvoll" eli suomeksi "työiloinen, ystävällinen ja temperamenttinen". Essi oli ehdottomasti kaikkea tätä.

 

 

 

Essi (keltainen nauha) parin päivän ikäisenä siskonsa (sininen nauha) ja veljensä (oranssi nauha) kanssa. Essi nautti alusta alkaen muiden läheisyydestä ja oli sitä mieltä, että mitä lähempänä toista voi olla sitä paremmalta tuntuu.

 

 

 

Essi kolmen päivän ikäisenä kasvattajansa Karin Hüppen sylissä. Essi oli ensi hetkistä lähtien kuin kotonaan kenen tahansa sylissä. Isosta koostaan huolimatta Essi uskoi olevansa pieni sylikoira.

 

 

 

Essi (vasemmalla) kuuden viikon ikäisenä siskonsa Dianan kanssa. Essin katse kertoo paljon. Essi oli pentueen vahvin luonne ja ihastutti kaikkia pentujen katsojia avoimella ja itsevarmalla luonteellaan.

 

 

 

Essi kahdeksan viikon ikäisenä kiikkulaudalla. Essi oli pennusta alkaen erittäin alustavarma koira, eikä koskaan hätkähtänyt minkäänlaisia alustoja. Tästä ominaisuudesta oli hyötyä pelastuskoiraharjoituksissa, erityisesti rakennuksissa ja raunioilla.

 

 

 

Essi leikkii sisarustensa kanssa emänsä tarkkaillessa ympäristöä varmistaen, ettei pennuilla ole hätä päivää. Essin emä oli erittäin omistautunut pennuilleen ja hoiti niitä todella hyvin. Kasvattajan mukaan puuttui vain, että Zita olisi järjestänyt pentunsa ruokinnan ja pesun jälkeen kokojärjestykseen.

 

 

 

Essin "perusasento". Essi tykkäsi aina istua korokkeilla, penkeillä, rappusilla, sylissä - jos vain mahdollista, missä tahansa muualla kuin pylly maassa.

 

 

 

Essin viimeinen päivä Itävallassa emänsä ja sisarustensa kanssa. Essi oli ensimmäinen, joka lähti uuteen kotiin. Siskon ja veljen uudet kodit olivat Itävallassa eli huomattavasti lähempänä syntymäkotia kuin Essillä.

 

 

 

Essi kahdeksan viikon ikäisenä Wienissä, Schwechatin lentokentällä. Essi hurmasi lentokentällä kaikki vastaantulijat. Lentokoneessa vieressämme istunut nuori mies iloitsi suuresti siitä, että pääsi Essin viereen. Essi nukkui tyytyväisenä koko lentomatkan. Ainoastaan lentokoneen renkaiden osuessa maahan Helsinki-Vantaan lentokentällä Essi nosti päänsä ylös - kuitenkin vain todetakseen, että voi vielä hetken jatkaa uniaan.

 

 

 

Suomeen saavuttuaan Essi tapasi heti Emman. Emma ei ollut ensimmäisenä päivänä huomaavinaankaan Essiä. Essi yritti kuitenkin sitkeästi saada Emman huomion ja pitkän uuvutustaistelun päätteeksi Emma ilmoitti Essille kaapinpaikan. Siitä lähtien Emma ja Essi olivat hyviä ystäviä aina Emman kuolemaan asti.

 

 

ESSI HARRASTUSKOIRANA

 

Essin kanssa oli ilo harrastaa. Essi nautti työnteosta ja paras palkka hyvin tehdystä työstä oli Essin mielestä se, kun hän sai istua metsästä, raunioilta tai rakennuksesta löytyneen ihmisen syliin rapsuteltavaksi.

 

 

 

Essi raunioilla. Essi tykkäsi kiipeillä ja loikkia erilaisilla pinnoilla. Mitä enemmän tassujen alla oli korkeuseroja, sitä hauskempaa Essillä oli.

 

 

 

Essi "tähystystornissa". Essille ei ollut temppu eikä mikään kiivetä jopa kymmenien metrien korkeuteen. Parhaimmillaan Essi sai vainun yli kymmenen metrin korkeudessa olevasta ihmisestä ja nousi ilmaisemaan löytönsä yläilmoihin. Pelastusopiston viikonloppukurssilla Essi kiipesi vaikeuksitta kerrostalon ulkoseinässä olleita ritiläportaita pitkin ylös kerrostalon katolle.

 

 

 

Essi odottaa treenivuoroaan. Essillä oli rautaiset hermot, eikä pitempikään odottelu tuottanut vaikeuksia. Essin kohdalla ymmärsi hyvin Itävallan armeijan perustelun rottweilereiden käytöstä sotakoirina: "Ainoastaan rottweiler pystyy odottamaan tuntikaupalla hiljaa ja rauhallisesti aloillaan, ja käskyn saatuaan on heti valmiina toimintaan". Tätä lujahermoisuutta ja täydellistä keskittymiskykyä olen aina ihaillut rottweilereissa.

 

 

 

Essin työmoraali oli korkea ja Essi oli aina "mallioppilas". Essi löysi ihmiselle kuuluvat esineet mistä tahansa ja toi ne innoissaan ohjaajalle. Essiä oli ilo kouluttaa ja Essin kanssa oli ilo treenata, koska Essi teki kaiken täydellä sydämellä ja intoa puhkuen.

 

 

ESSI SYDÄMISSÄMME

 

Jouduimme jättämään hyvästit Essille 31.8.2015. Essi laihtui kahdessa viikossa tosi rajusti ja viimeisen viikonlopun aikana hengittäminen alkoi vaikeutua. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Essi ei pystynyt enää nukkumaan kunnolla, kun makuuasennossa hengittäminen oli vaikeaa. Ilmeisesti sisäelimissä oli kasvain, joka vei Essin nopeasti.

 

Essi rakasti uimista, joten kävimme sen kanssa vielä meidän lammella uimassa ennen kuin lähdimme eläinlääkärin luo. Essi nukkuu nyt meidän toisen rottweilerin Emman vieressä, eikä sillä ole enää kipuja. Nyt Essillä on hyvä olla.

 

Essi oli aina iloinen ja hyvällä päällä ja sellaisena tulemme Essin aina muistamaan.

 

 

 

Copyright © Kennel Mehtäpirun | All Rights Reserved |