KOIRATOIMINTA

 

Omien koirieni kanssa olen harrastanut pitkään pelastuskoiratoimintaa (henkilöetsintää metsässä, raunioilla, rakennuksissa jne. sekä pelastusjälkeä, ketteryyttä ja tottelevaisuutta). Nykyisin pelastuskoiratoiminnan rinnalle ja osittain jo sen ohi on noussut kaverikoiratoiminta, jossa olen mukana kääpiöpinsereiden kanssa. Lisäksi harrastan kääpiöpinsereiden kanssa myös tokoa. Käyn koiriemme kanssa jonkin verran myös koiranäyttelyissä ja aika ajoin lähden Kari-Jussin mukaan ajokoirien kanssa metsälle.

 

Omien koirieni lisäksi olen ollut monipuolisesti mukana koiraharrastuksessa. Olen toiminut kouluttajana Joensuun seudun Palveluskoirayhdistyksessä (JoSePa) ja Pyhäselän Koirayhdistyksessä (PyKy). Kolmen vuoden ajan olin JoSePan johtokunnan jäsenenä ja yhden kauden JoSePan puheenjohtajana. Nämä luottamustoimet jätin kuitenkin runsaasti matkapäiviä sisältäneen palkkatyöni takia. Pyhäselkään muutettuani olin aktiivisesti mukana PyKyn toiminnassa ja ja pari kautta toimin myös PyKyn puheenjohtajana. Kesästä 2014 vuoden 2016 loppuun asti olin Pohjois-Karjalan kennelpiirin kaverikoiravastaava, mutta luovuin siitä toimesta, koska työni takia olen nykyisin viikot toisella paikkakunnalla.

 

Olen osallistunut monille leireille ja kursseille, joista olen saanut arvokasta pääomaa koirien kouluttamiseen ja koiratoiminnan järjestämiseen. Olen suorittanut Suomen Kennelliiton koetoimitsijakurssin 1-osan ja 2-osan (palveluskoirakokeet, AJOK, BEAJ, KEAJ ja luonnetesti) sekä ajokoirien ja beaglejen ajokokeen palkintotuomarikurssin.

 

Palveluskoirakokeiden koetoimitsijakurssin käytyäni olen toiminut palveluskoirakokeiden koetoimitsijana. Ajokoepalkintotuomarikurssin suorittamisen jälkeen olen toiminut ajokokeiden palkintotuomarina Pohjois-Karjalan alueen ajokokeissa. Yhdistystoiminnan myötä olen ollut mukana useiden kansainvälisten ja kaikkien rotujen sekä match show -koiranäyttelyjen järjestelyissä. Olen toiminut myös match shown kehäsihteerinä ja tuomarina.

 

Käyttöominaisuuksiltaan ja ulkomuodoltaan erinomaisten koiriemme herättämän kiinnostuksen myötä suoritin kasvattajan peruskurssin keväällä 2011 ja Mehtäpirun kennelnimi hyväksyttiin joulukuussa 2011. Mehtäpiru kuvastaa kasvattamiamme rotuja, suomenajokoiraa ja kääpiöpinseriä, erinomaisesti. Mehtäpiru on sitkeä ja periksi antamaton olento, joka ei pelästy pienistä, vaan jatkaa matkaansa kolhuista huolimatta – häntä pystyssä tai ilman häntää.

 

Olen jäsenenä seuraavissa koiraharrastukseeni liittyvissä yhdistyksissä: Suomen Kennelliitto rySuomen Ajokoirajärjestö rySuomen Kääpiöpinserit rySuomen Palveluskoiraliitto ryPohjois-Karjalan Ajokoirayhdistys ryJoensuun seudun Palveluskoirayhdistys ry ja Pyhäselän Koirayhdistys ry. Kennelnimen omistajana olen allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen.

 

 

Copyright © Kennel Mehtäpirun | All Rights Reserved |